Manastirea Nicula

Imagini surprinse de-a lungul timpului la diverse evenimente din viata Sfintei Manastiri. Contact Manastirea Nicula Harta Manastirea Nicula Adresa Manastirea Nicula.


Pin On Romania

83K views Yesterday.

Manastirea Nicula. 71871 likes 33173 talking about this 3557 were here. Manastirea Prislop Maramures Prislop. Pagina oficială a Mănăstirii Nicula.

29418 Followers Religious Organization. An unconfirmed tradition holds that the monastery was established in the 14th century. The first documentary mention dates to 1552 when it was an Eastern Orthodox site.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Manastirea Nicula aflata in judetul Cluj la numati trei kilometri distanta de Gherla este una dintre cele mai renumite si cunoscute icoane din tara in jurul acesteia adunandu-se anual zeci de mii de pelerini. Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Rădăşeni. Procesiunea va fi condusă de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

10426 Followers Convent Monastery. Începând de vineri au fost instituite dispozitive ale polițiștilor atât în vederea prevenirii faptelor antisociale și menținerii ordinii și siguranței publice precum și pentru impunerea. Manastirea Nicula - Galerie video.

Manastirea Nicula este o manastire de calugari care poarta hramul Adormirea Maicii Domnului. 71575 likes 22395 talking about this 3440 were here. Pagina oficială a Mănăstirii Nicula.

Manastirea Nicula - Scurt istoric al Mânăstirii. Procesiunea va începe sâmbătă 14 august 2021 de la ora 1200 de la Biserica Sfântul Nicolae din parcul central al orașului Gherla și va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mânăstirii Nicula. 18K views Yesterday.

Important loc de perelinaj din Ardeal situat la 5km de orasul Gherla. Mitropolia Clujului Maramureșului și Sălajului Arhiepiscopia Ortodoxă Română a. Mânăstirea Nicula este cunoscută ca unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc.

În anul 1326 Nicula era o pădure în care s-a nevoit pustnicul ortodox Nicolae. Icoana Facatoare De Minuni a Maicii Domnului De La Giurgeni. Pelerinajul de la Nicula începe pe 14 august.

Inceputurile unei asezari monahale aici se leaga de vietuirea unui pustnic 1326 Nicolae care a dat numele atat manastirii cat si satului in care se gaseste. Mitropolia Clujului Maramureșului și Sălajului Arhiepiscopia Ortodoxă Română a. Manastirea Nicula este unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale nu doar din spatiul transilvanean ci din intreg spatiul romanesc.

260 de polițiști acționează pentru ca manifestările religioase să aibă loc în siguranță la pelerinajul care se desfășoară în acest sfârșit de săptămână la Mănăstirea Nicula. Nicula Monastery is an important pilgrimage center in the north of TransylvaniaIt is located in Nicula village Cluj County in the vicinity of Gherla. A 1659 reference notes that the monastery was vacant.


40 000 De Pelerini Asteptati La Manastirea Nicula Destinații De Vacanță Turism și Vacanță


Pin On Icoane Pict Pe Sticla


Manastirea Nicula Black And White House Styles Romania


Matrita Manastirea Nicula Personalized Items Items Coins


Manastirea Sihastria Romania Beautifulromania Traveleurope Places Wow Placestovisit Placestogo Placestogoth Romania Travel Beautiful Places Places To Go


Casa Mitropolitul Bartolomeu Iun 2015 Outdoor Structures Gazebo Outdoor


Pin On Religie


Manastirea Nicula Live Stream Streaming Ceiling Lights Chandelier



Pin On Romania Te Iubesc


Pin On Obiective Turistice


Turismul In Romania Mănăstirea Văratec House Styles Mansions House


Sfantul Maslu La Manastirea Nicula 27 07 2012 Concert Music Gherla


Manastirea Nicula Documentar Youtube Princess Zelda Orthodoxy


Turismul In Romania Mănăstirea Sihăstria Putnei House Styles Mansions House


Video Icoana Maicii Domnului De La Mănăstirea Nicula Painting Art Blessed


Manastirea Nicula Jud Cluj Romania Transilvania Romania Romania House Styles


Icoana Maicii Domnului De La Mănăstirea Nicula Potrivit Datelor Existente Icoana A Fost Dăruită Sătenilor De La Nicula De Către No Painting Art Fair Grounds


Minuni La Manastirea Nicula Romania Trip Eastern Europe